perjantai 7. lokakuuta 2016

Palstaviljelyä

Palstaviljelyn ihanuutta...

Kesä on auttamattomasti ohi, kun kirpeä syystuuli puhaltaa kasvoihin. Palstaviljelykausikin lähenee loppuaan. Syystyöt on käynnissä ensi kautta ajatellen. Ehkä tylsin vaihe on just syksyinen ahertaminen palstalla... Laitan tänne ihasteltavaksi ja ihmeteltäväksi meidän perheen satokuvia palstalta. Vähän niinku motivaatiokuviksi itsellenikin. Ja tiedoksi kaikille.... Ollaan ihan aloittelijoita koko hommassa. Just ja just erottamme porkkanan mansikasta =D



Mansikoita tuli tänä vuonna pakkasen täydeltä.



Palstamme on noin 10 m x 10m eli vajaa aarin kokoinen. Olemme viljelleet palstalla nyt kolme vuotta. Enemmän ja vähemmän onnistuneesti.


Kuvassa kukkia, mansikoita ja olisko pinaatin lehtiä.









Porkkanaa,papuja, avomaankurkkua, punajuuria,herneitä,sipulia, tilliä ja salaattia sekä tietenkin perunoita. Kuvassa myös ehkä nauriita.Ainakin maistui nauriille =D


Erilaisia kukkia on riittänyt keväästä syksyyn.



Tein valkosipuli-ruohosipuliöljyä, jonka nimesin Haikeaksi sen päivän tunteen mukaan.


Monena vuonna olen tehnyt tuorejuustoihin oman makusekoituksen: Kuvassa violettia basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia sekä maustamatonta tuorejuustoa. Yrtit pieneksi silpuksi ja juuston sekaan hyvin sekoittaen.

Parhaiten satoa on tullut marjapensaista ja raparperista. Tänäkin vuonna tuli mehua yli 10 litraa.


Yhtään matoa ei löytynyt vadelmista. Jee!


Suosikkimehuni: Karviaismarja-mansikka :)


tai...mustaherukka-raparperi :)

Voi, kun tulis jo taas kevät! Tai jos menis silleen,että viikko joulua & talvea ja sit kevät =D




2 kommenttia:

  1. Karviainen on kyllä hulppea sadontuottaja. Pitääkin tarkistaa oisko aikaisempia lajikkeita saatavilla kuin nuo ikivanhat mitä mökillä on. Pohjoisessa koepensas paleltui maanrajaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vielä keksisi karviaiselle muutakin käyttötarkoitusta kuin mehu tai hillo tai sit tietenkin se puskasta suoraan syöminen...

      Poista