tiistai 13. syyskuuta 2016

Saippuaa - tassuja ja pääkalloja

Saippuan valmistaminen valmiista massasta

Tilasin Lahtisen vahavalimolta saippuamassaa: kirkasta ja keltaista. Lisäksi tilasin keltaista ja punaista saippuaväriä sekä kaksi eteeristä öljyä: mandariinin ja sitruunan tuoksuiset. Kuvassa  myös lipeäpurkki, jonka avaamiseen ei ole uskallus vielä riittänyt :)



Tilasin muotit Ebayn ihmeellisestä maailmasta, kun ne on siellä todella paljon edullisempia kuin kotimaan kaupoissa.Etsin sanoilla DIY silicone soap mold.  Vaihtoehtoja löytyy joka lähtöön. Minun suosikkini ovat tassumuotti ja pääkallomuotti. Tassumuottia olen käyttänyt myös betonitöissä.

 


Saippuamassan sulatin muovikipossa mikrossa ja lisäsin NOPEASTI tipan väriä ja muutaman tipan tuoksua. Sekoitin hyvin puutikulla.
Saippuamassa jähmettyy todella nopeasti, joten nopeus on valttia. Kaadoin saippuamassan muotteihin ja annoin jähmettyä seuraavaan aamuun kelmun alla.

Sitten PLOPS PLOPS irrottamaan valmiit saippuat muoteista. Saippuoiden irrottaminen muoteista oli poikani lempihommaa. Samalla hän tuoksutteli ja ihasteli valmiita saippuoita.Hän myös valitsi saippuat kylppäriin ja vessaan. Keittiökin sai omansa. Käsienpesuinnostusta alkoi löytymään!



Saippuan valmistaminen on helppoa puuhaa alakoululaisen kanssa, mutta ihan pienille en sitä suosittele kuuman saippuamassan takia. Lapsi voi leikkiä kemistiä ja suunnitella, mikä tuoksu ja väri sopisi yhteen.

Nyt pitäisi vielä löytää jostain kiva idea alustaksi valmiille saippuapaloille.... Eli Pinterestiä tutkimaan..



Pienistä saippuoista voi koota kivan lahjan laittamalla muutaman saippuan kauniisti koristeltuun lasipurkkiin. Tai täyttää jalallisen lasimaljan saippuoilla.

Olen töissä toimintakeskuksessa ja siellä asiakkaat ovat myös kokeilleet saippuan valmistamista. Kerrassan ihania!  ( alla oleva kuva Myyrmäen toimintakeskuksen facebook -sivuilta)


Kokeilemisen iloa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti