tiistai 25. lokakuuta 2016

Timanttien lumoissa

Moikkis kaikille!

Tilasin ebaysta kokeeksi helpon timanttityön. Olen kuullut tekniikkaa kutsuttavan timanttimaalaamiseksi ja sitähän se oikeastaan on. Kuva maalataan pienillä pyöreillä timanteilla.

Ensinnäkin täytyy mainostaa,että enpä ole törmännyt koskaan näin edulliseen harrastusmuotoon. Yksi timanttimaalaus tarvikkeineen maksoi ebayssa noin 2€. Eli mitään ei häviä, jos ihan vähän kokeilee...

Ihan vähän kokeilee on vaaarallinen lausahdus... Heti koukkuun! Ja ei malta lopettaa kesken millään...Jos vielä yhden timantin asettelis.

Miten timantteja maalataan?


Pakkauksessa tulee pohja,"kynä", timantit numeroituna, pieni alusta/kippo timanteille ja pieni pala jotain vahan tapaista ainetta.

Pohjassa on tausta, jossa ei ole liimaa. Timanttimaalattava kuvio on numeroitu ja numerokohdissa on liimaa.Minun työssäni timanttimaalattava osa on ruusu eli vihreän sävyjä ja hempeää vaaleanpunaista ja pinkkiä.Yhteensä 6 eri väriä.

Kynää dipataan ensin vahaneliöön ja kynään napataan halutun numeron värinen timantti. Työssä kannattaa edetä pieni alue kerrallaan,ettei liima-alue kuivu.Kuvasta etsitään esim.numero 2 ja siihen painetaan kynään napattu timantti, joka on numero 2 värinen. Helppoa: etsi numerolle oikea timantti. Ja vahaneliöön dippausta tarvitaan uusiksi vain, kun tuntuu,että timantit eivät tartu enää kiinni kynään.

Timantit tarttuvat helposti kiinni ja eivät irtoa pohjasta.


Kuvassa kynä, vahaneliö ja pieni lajittelualusta.



 Kuvassa näkyy,että työ on suojattu muovilla. Muovi estää liimakohtia kuivumasta.



Timantteja numeroiduissa pusseissa.


Tässä työssä timanttimaalataan ainoastaan ruusu. Ruusukuvio nousee kivasti esille taustasta. Kuvasta erottaa selvästi, mitkä kohdat on tehty valmiiksi.




Jos vielä yhden kohdan tekis.... =D Ja lopuksi ruusu kehyksiin tauluksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti