torstai 15. syyskuuta 2016

Espadrillo-tossut

Täydelliset mökkitossut

Kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran... eiks niin? Ainakin virkkauksen saralla.
Eilen päätin,että on "yhden illan jutun" aika. Joku helppo projekti... Mmmm. virkataanpa jo kuolleisiin espadrilloihin tossut. Jämälankaprojekti.

Eli tästä lähdettiin.... Leikkasin kaiken kangasosan pois... ja vähän revinkin =D



Aloitin virkkaamisen espadrillopohjan ylä-sivuosasta.Jonkin verran sai runnoa virkkuukoukkua pohjan reunasta läpi. Eli ei siis muovikoukulla. Mulla oli käytössä metallinen kakkosen koukku.





Virkkasin jonkun matkaa reunaa ympäri, noin sentti tai kaksi korkeudessa ja aloitin pääliosan tekemisen kuvan tavalla.Etenin määrätietoisesti kohti kärkeä.



Sitten muotoa hakemaan... ympäri ämpäri tossun reunaa. Kavensin parin silmukan verran per kierros, koska en halunnut,että tossusta tulee lörppö, mikä ei pysy jalassa.


Kierros kierrokselta muoto alkoi hahmottumaan ;)



Lopussa kiitos seisoo ja toinen samanlainen tekoon... Siihen menis taas yksi ilta. Niin olisko nää tossut sit kuitenkin vähän vakavampi suhde? Kahden illan ilotulitus. Ja langatkin pitäisi päätellä =D



Tossuihin voisi virkata varret, jos oikein innostuisi. Myös nappeja voisi lisätä koristeeksi.

Suosittelen espadrillo-tossuja pohjan takia. Ei tarvii pelätä,että liukastelisi...Toisaalta näillä ei voi liukua pitkin lattioita. Se tuntuu olevan ihan must juttu, kun lapsi saa villasukat jalkaansa =D

Tossuviikonloppuja kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti